Βαρύ πένθος επικρατεί στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ και των γραμμάτων, μετά την είδηση του θανάτου της Καρίνας Λάμψα. Η αγαπητή δημοσιογράφος και μεταφράστρια απεβίωσε ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, με την απώλειά της να σκορπά συγκίνηση σε όσους τη γνώριζαν ή συνεργάστηκαν μαζί της.Γεννημένη στην Αθήνα, η Καρίνα Λάμψα φοίτησε στο διεθνές σχολείο της Γενεύης και συνέχισε τις σπουδές της στη…
Βαρύ πένθος επικρατεί στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ και των γραμμάτων, μετά την είδηση του θανάτου της Καρίνας Λάμψα. Η αγαπητή δημοσιογράφος και μεταφράστρια απεβίωσε ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, με την απώλειά της να σκορπά συγκίνηση σε όσους τη γνώριζαν ή συνεργάστηκαν μαζί της.
Η σπουδαία καριέρα της δημοσιογράφου
Γεννημένη στην Αθήνα, η Καρίνα Λάμψα φοίτησε στο διεθνές σχολείο της Γενεύης και συνέχισε τις σπουδές της στην Ιστορία στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Εργάστηκε ως διπλωματική συντάκτρια σε σημαντικά έντυπα, όπως το «Έθνος» και η «Ναυτεμπορική», αφήνοντας το στίγμα της με το βαθύ της βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις.
Η μεγάλη της αδυναμία όμως ήταν ο κόσμος του βιβλίου. Μεταφράζοντας σημαντικά έργα ιστορικής και λογοτεχνικής φύσης από τα γερμανικά, διακρίθηκε για την ευαισθησία και την ακριβολογία της. Τιμήθηκε μαζί με την Παυλίνα Δηράνη για τη μετάφραση του μυθιστορήματος «Νομίζω την έλεγαν Έστερ» της Κάτια Πετρόφσκαγια.
Συγγραφικά, συνεισέφερε σημαντικά με έργα που αγγίζουν τη μνήμη και την ιστορία. Ξεχωρίζουν τα βιβλία «Η ζωή από την αρχή» (σε συνεργασία με τον Ιάκωβ Σίμπη), «Η Διάσωση» και «Σεφαραδίτες», με τις εκδόσεις να έχουν τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.
Η Καρίνα Λάμψα υπήρξε υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου. Ήθος, σεμνότητα, γνώση και ευγένεια τη χαρακτήριζαν, κερδίζοντας την καθολική αναγνώριση και τον σεβασμό του δημοσιογραφικού και πνευματικού κόσμου.
Δείτε και αυτά